In aflevering 11 van onze popcast is Tom Winia te gast. Tom is groot fan van van Junkie XL. De Nederlandse muzikant en producer wordt volgens Tom in Nederland behoorlijk ondergewaardeerd. Hij is te gast om iedereen te overtuigen van het werk van Junkie XL.

In de We Speak Music Popcast praat presentator Micha van Hoorn met echte fans over hun favoriete artiesten of muziek. Een goed gesprek over één specifiek onderwerp aan de hand van een eigen uitgekozen stelling. Beargumenteerd, ondersteund en aangevuld met relevante fragmenten, opgediept uit de digitale schatkist van de popmuziek: het internet.

Bekijk de Popcast

Of luister via Soundcloud:

https://soundcloud.com/user-567690075/popcast-011-tom-winia-over-junkie-xl

Junkie XL

Junkie XL is een Nederlandse componist, DJ, producer en muzikant. Tom Holkenborg is geboren in Lichtenvoorde en maakt zijn muziek onder het pseudoniem Junkie XL. Zijn meest bekende hit scoorde hij met een remix van ‘A Little Less Conversation’ van Elvis Presley. Tegenwoordig werkt hij veel als componist aan soundtracks voor films en games. Vanuit zijn huidige woonplaats Los Angeles werkt hij veel samen met Hans Zimmer.

Fragmenten

A Little Less ConversationZijn meest bekende hit is zijn remix van ‘A Little Less Conversation’. Junkie XL word in 2002 gevraagd om de single ‘A Little Less Conversation’ van Elvis Presley (1968) te remixen voor een reclame van Nike voor de world cup. Het was de eerste keer dat de nabestaanden van Presley toestemming hebben gegeven voor een mix van Elvis materiaal. Het nummer werd uitgebracht als single onder de naam Elvis vs. JXL. Nabestaanden van Elvis wilden dat het onder de naam JXL kwam, omdat ze niet geassocieerd wilden worden met drugs en de grote maat XL. komt op nr 1 in 24 landen en werd gebruikt in een aantal films.

MadonnaIn 2008 wordt Junkie XL gevraagd door Madonna om een remix te maken van haar track ‘4 Minutes’. Junkie XL gaat er mee aan de slag en verteld erover in een uitzending van ‘De Wereld Draait Door’.

Studiotime with Junkie XLZoals Tom in de popcast ook verteld, één van de redenen waarom hij fan is van Junkie XL omdat hij probeert zijn kennis en kunde over te brengen. Op YouTube vlogt hij wekelijks over zijn werkzaamheden en verteld daar tot in detail hoe hij precies te werk gaat. Dit is de aflevering van Studiotime waarin Junkie XL uitlegt hoe hij de drums creëerde voor de film Mad Max Fury Road.

Popcasts

Popcast #012: Thomas over EditorsPopcast #010: Serge over Jerry Lee LewisPopcast #003: Boudewijn over The Prodigy