Hij is een nieuw fris talent en combineert soul, dance en popmuziek in een zeer toffe mix. Bestel nog een kop koffie en ontmoet Zak Abel!

I. Gorgon City

Hij wordt geboren als Zak Zilesnick, maar is veel beter bekend als Zak Abel. Toen hij een kind was, was Zak een heel goede tafeltennisser. Hij won zelfs een nationaal kampioenschap! Desondanks koos hij ervoor om een muzikale carrière na te streven en daar zijn we dankbaar voor. Hij behaalde zijn eerste fans in deze samenwerking met Gorgon City.

II. These Are The Days

Op 19-jarige leeftijd bracht Zak zijn eerste solosingle ‘These Are The Days’ uit. Het klinkt echt alsof het is beïnvloed door de muziek van Jamie Cullum, Jamie Lidell en we zijn zeker niet bang om Stevie Wonder ook te noemen. Deze uitvoering bij SBCC tv is de eerste keer dat Zak zijn single live speelt, maar het nummer past hem als een handschoen.

III. Unstable

Zijn fans moesten best lang op een album wachten. Hij heeft eerder wel 2 EP’s uitgebracht, maar toen hij eindelijk zijn album ‘Only When We’re Naked’ aankondigde, werd de release helaas vertraagd. De cd zag eindelijk het daglicht in oktober 2017. ‘Unstable’ is de eerste single die van het album kwam, waarmee hij er veel fans bij kreeg. De single heeft nu zelfs meer dan 33 miljoen streams op Spotify. Woah!

IV. Copycat

In een interview zegt Zak dat hij ‘van nature een beetje een copycat’ is. Zijn moeder speelde thuis soulmuziek, meestal van muzikanten als Bill Withers, Marvin Gaye en James Brown en Zak deed hen na. Zak is het meest trots op zijn nummer ‘Deserve To Be Loved’. In hetzelfde interview zegt hij dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wat je hebt gedaan in je leen, hij gelooft oprecht dat iedereen het verdient om geliefd te worden. Zijn popgeluid in ‘Unstable’ is één kant van Zak, maar ‘Deserve to be Loved’ toont meer van zijn soulkant en we kunnen niet ontkennen dat we daarvan houden.

V. Love Song

Nou, zijn debuutalbum is slechts 7 maanden oud, maar dat weerhoudt Zak niet van schrijven! Hij lijkt niet te stoppen en de grote doorbraak zit er echt wel aan te komen. Het goede ding met Zak is dat hij altijd in de buurt is. Een nieuwe single hier, een geheim optreden daar. Net als je hem uit het zicht begint te verliezen, komt hij terug met zelfs iets beters. Zijn nieuwe nummer ‘Love Song’ is misschien wel de eerste single van zijn tweede album, maar we moeten nog even geduld hebben voor we daarachter komen. Laat je echter niet misleiden door de titel: het is absoluut geen ‘love song’!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here