Stop Making Sense is een live-registratie uit 1984 van een optreden van Talking Heads. Voor de promotie van deze concertfilm – geregisseerd door Jonathan Demme – is er een interview geschoten van David Byrne met niemand minder dan… David Byrne!

Stop Making Sense werd opgenomen over een tijdspanne van drie avonden in het Hollywood’s Pantages Theater, waar Talking Heads optrad als onderdeel van de tour rondom het nieuwe album Speaking in Tongues. Een van de speciale onderdelen op de dvd is het interview van David Byrne die… zichzelf interviewt. Zoals hij zelf meerdere malen zegt: “Het is een 60 minuten durende LSD-trip.”In het interview speelt Byrne zowel de rol van interviewer als geïnterviewde.In een kwestie van minuten verandert hij diverse keren van rol: van deftige mevrouw Byrne naar een Afro-Amerikaanse man, van punker naar een oudere man.Dit allemaal terwijl hij uitleg geeft over het ontstaan van en het idee achter Stop Making Sense. En op een of andere manier lijkt het allemaal logisch…

David Byrne

David Byrne is de oprichter, songwriter, zanger en gitartist van de newwaveband Talking Heads. Nadat de band uit elkaar ging, heeft Byrne meerdere solo-albums uitgebracht, waaronder ook klassieke muziek. Ook heeft hij zijn muzikale sporen verdiend in theater en film. Voor zijn werk heeft hij Oscar, Grammy, en Golden Globe prijzen gekregen en werd hij ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Stop Making Sense – De Film