De Billboard Music Awards zijn weer opnieuw gehouden. Grote winnaars van de avond zijn Ed Sheeran en Kendrick Lamar. De avond draaide niet enkel om de awards. Er was ook ruimte voor inspirerende speeches van Janet Jackson en Kelly Clarkson.

Grote winnaars van deze avond waren Ed Sheeran en Kendrick Lamar. Ze wonnen beiden 5 awards. Sheeran ging naar huis met de grootste awards zoals Top Radio Song, Top Artist en Top Male Artist. Lamar won in drie rap categorieën: Top Rap Artist, Top Male Rap en Top Rap Album. Andere winnaars van de avond waren Imagine Dragons, die in staat waren vier awards binnen te halen. The Chainsmokers gingen naar huis met drie awards.

De avond draaide niet alleen om de awards. Presentator en opener van de avond Kelly Clarkson was gevraagd om een minuut stilte te houden. Dit om de tien omgekomen leerlingen te eren die zijn omgekomen bij de schietpartij op de Santa Fe high school. Clarkson weigerde. Terwijl ze haar tranen bedwingt vertelt ze waarom. Ze maakt duidelijk dat er weer verdriet is om kinderen die zijn omgekomen voor helemaal niets. Ze is de stilte zat omdat het gewoonweg niet werkt. Ze wil dat iedereen in actie komt in plaats van stil te zijn, dus waarom doen we dat niet?

Een andere speech komt van Janet Jackson, die het had over de #MeToo beweging toen ze haar Icon Award ophaalde. Ze zegt daarbij dat ze gelooft dat we in een glorieuze tijd leven qua vooruitgang maar met vele uitdagingen. Ze voegt daarbij toe dat we in een tijd zijn aangekomen dat vrouwen niet meer gemanipuleerd of gebruikt zullen worden.

De Billboard Music Awards zijn verschillend van andere award shows zoals de Grammy’s of de Brit Awards. Bij deze twee genoemde voorbeelden bepalen muzikanten en mensen uit de industrie de winnaars. Bij de Billboard Music Awards gaat het juist alleen om populariteit. De winnaars en de genomineerden worden bepaald door verschillende factoren, zoals de verkoop van platen, hoeveel ze worden gedraaid op de radio en het engagement op sociale media.