The Rolling Stones trapten afgelopen zaterdag hun No Filter Tour af in Stadtpark Hamburg in Duitsland. De Stones spelen in totaal 13 shows in Europa. We nemen alvast een kijkje naar de setlist, het podium en het optreden van de legendarische Britse rockband.

Setlist

https://www.setlist.fm/setlist/the-rolling-stones/2017/festwiese-am-stadtpark-hamburg-germany-be2d1ee.html
Het zal niet als een verrassing komen: The Rolling Stones spelen weer gewoon al hun klassiekers, zoals ‘Tumbling Dice’, ‘Sympathy For The Devil’, ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ en ‘Miss You’. Maar in Hamburg werden er ook een paar verrassingen uit de hoge hoed getoverd: ‘Dancing With Mr. D’, dat voor het laatst live te horen was op 19 oktober 1973, en ‘Play With Fire’ (laatst te horen op 23 februari 1990). Ook het publiek mag weer van zich laten horen. Stones fans kunnen stemmen op welke lied zij willen horen van The Rolling Stones. Hamburg koos voor ‘Under My Thumb’.

Productie

The Rolling Stones staan bekend om hun state of the art podium, aangekleed met grote videoschermen, lichtshows en natuurlijk vuurwerk. Het podium voor de No Filter Tour bestaat uit vier pilaarachtige videoschermen. De videoschermen laten grotendeels de bandleden van The Rolling Stones zien, dus er gebeurt weinig wat betreft speciale video-effecten.Eén ding missen the Stones dit jaar: een catwalk. Dus verwacht geen Mick Jagger die dansend over de catwalk zweeft.

Show

Tja, ze zijn nou eenmaal wat ouder, dus het klinkt niet zoals het in de jaren ’70 klonk. Het meeste ‘zware’ vocale werk wordt nu opgevangen door de achtergrondzangers. Maar het blijft een geweldige band om live te zien. Je wilt de gitaarvirtuozen Keith Richards en Ron Wood, de stoïcijnse drummer Charlie Watts en de flamboyante Mick Jagger niet missen.

Tourdata

Er zijn nog (premium) kaarten beschikbaar voor alle shows in Duitsland, Zweden, Denemarken, Spanje, Nederland, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk ophttp://www.rollingstones.com/tickets/. Hoe zou dat nou komen?