Het is weer die geweldige tijd van het jaar. Stress levels stijgen samen met de temperaturen, je vermoeidheid wordt ondraaglijk en sociale interacties zijn een zeldzaam goed. Dit kan maar één ding betekenen: de examens komen eraan. Velen onder ons zetten al eens graag een beetje muziek op om het studeren iets dragelijker te maken, maar het is niet echt bevorderlijk voor je concentratie om steeds een ander nummer te moeten opzetten. Spotify heeft een handige functie om je te helpen om toch gefocust te blijven, namelijk “artist radio”. Ga gewoon naar je favoriete artiest, kies voor artist radio en Spotify speelt hun beste nummers samen af met gelijkaardige nummers van andere artiesten. Zoek je een goed startpunt, of gewoon een volledige playlist vol studeermuziek? Dan nemen wij jou graag mee in onze songs to listen while studying.

J. Bernardt ~ The Other Man

Nood aan een beetje achtergrondmuziek? Tijd om J. Bernardt eens op te zoeken. Het is die kerel van Balthazar (en nee niet die van Warhaus) die samen met producer Pomrad een geweldige mix maakt tussen indie en electronica met een vleugje dance om het geheel af te maken. Geweldig om bij te studeren, dansen of zingen. Eigenlijk is het zowat altijd toepasselijk. Dit is één van onze favoriete nummers van hen, maar check de andere zeker ook eens.

Vampire Weekend ~ Holiday

Een beetje depressief? Dit nummer van Vampire Weekend zal ervoor zorgen dat die studeerblues snel verleden tijd zijn. Leuk, uptempo, geweldig om mee te zingen: alle ingrediënten om je motivatie terug te brengen zijn aanwezig. Voel je je achteraf toch nog niet geweldig? Denk er dan aan: ’Holiday oh holiday, the best time of the year.’

M83 ~ Midnight City

Is je motivatie volledig weg? Is je concentratie even snel achteruit gegaan als je punten? Of wil je gewoon even volledig los gaan? Wel, dan is M83 er voor jou. Een langzame opbouw die uitmondt in een episch nummer. Geweldig om je gedachten even te verzetten en langzaamaan weg te dromen.

Picture This ~ Take My Hand

Een nachtje doorhalen, of is het gewoon al heel laat op de avond? Dit nummer heeft de perfecte vibe voor dat moment zonder dat het je in slaap doet vallen (vrij essentieel). En we geven er nog gratis en voor niets de garantie bij dat je het nummer na een aantal keer luisteren op repeat zult hebben staan.

Lucy Neville ~ Fall At Your Feet

Weet je wel hoe je soms een nummer hoort als je gaat shoppen en je denkt: “wauw dit is echt geweldig!”? Dat is hoe wij deze parel hebben ontdekt. En geef maar toe, die rustige muziek die ze spelen in een winkel is ook perfect om bij te studeren.

MUNA ~ in My Way

Nog meer achtergrondmuziek, maar nu een beetje meer upbeat. Gemaakt door een groep vrouwen en goedgekeurd door Harry Styles. Een van onze favoriete Amerikaanse band en een waarvan we ons regelmatig afvragen waarom ze niet bekender zijn. Al hun songs zijn geweldig. Ze zijn zo krachtig, maar toch ingetogen en breekbaar. Ontzettend speciaal en zeker de moeite waard om te checken.

The National ~  Day I Die

Je zou niet de eerste student zijn die stiekem hoop om aangereden te worden door een bus of trein om onder die examens uit te komen. Maar hou vol, er komen snel betere dagen aan, want we kunnen de festivals al horen en de barbecues al ruiken.

The Lighthouse ~ Joyride

Nog meer Belgische feelgood vibes. Als je ooit de kans krijgt om deze kerels live te zien, dan moet je die zeker en vast grijpen. De vibe die zij kunnen creëren tijdens hun show is gewoonweg legendarisch. Zelfs als je in een slechte bui bent omdat je alle plezier van het leven mist, dan slaagt hun muziek erin om die donkere wolken boven je hoofd te doen verdwijnen.

Dermot Kennedy ~ Moments Passed

We nemen terug een tikje gas terug, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door Ierse vocale kracht. Telkens dat je iemand vertelt over Dermot Kennedy, zijn ze verslaafd na slecht enkele keren luisteren. Check het dus zeker zelf eens en deel het met anderen!

Sigrid ~ Don’t Kill My Vibe

Zet dit nummer gewoon klaar voor wanneer iemand je zou proberen te storen. Vanaf het moment dat ze binnen stappen, zet je gewoon dit nummer aan en schreeuwt deze jonge zangeres ‘don’t kill my vibe’: dan komt de boodschap wel over.

Noah And The Whale ~ L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

De voorlaatste portie feelgood vibes komt van één van onze favoriete in 2015 gestopte band. Zorg er misschien wel voor dat je het niet afspeelt terwijl je in de bieb zit, want er is ongeveer 110% kans dat je uit volle borst L.I.F.E.G.O.E.S.O.N. begint mee te zingen.

The Academic ~ Different

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het wel niet is om soms even afleiding te zoeken terwijl je studeert. Dat is dus ook waarom we je nog een laatste portie goede vibes willen serveren en een geweldige clip krijg je er gratis bij. En nu je toch bezig bent, dan kun je net zo goed even hun Abbey Road Session checken, want die is echt legendarisch.

Snow Patrol ~ Don’t give in

Heb je last van faalangst? Weet dan vooral dat je er niet alleen voor staat en dat er meer dan genoeg mensen zijn die volop in je geloven en er zeker van zijn dat het je gaat lukken. En moest je er toch niet in slagen van na al dat harde werk je opdracht tot een goed einde te brengen? Dan staan zij klaar om je op te vangen en je te helpen op elke mogelijke manier zodat je de volgende keer opnieuw kan proberen, sterker dan ooit tevoren. Dus don’t give in, don’t you dare quit so easy

Wij bij WeSpeakMusic willen iedereen alvast enorm veel succes wensen met hun examens! Indien je nog wat meer nummers wil horen kun je hieronder naar onze uitgebreide playlist luisteren (met onder meer King Princess, EDEN, Lorde, Lauv, Float Fall, Amy Shark,…) en voel je vooral ook vrij om eigen suggesties in te sturen: dan zorgen wij ervoor dat die erbij komen!