Er is iets vreemds aan de dood van The Who-drummer Keith Moon en The Mamas en de Papas-zangeres Mama Cass. Ten eerste zijn ze veel te jong gestorven, beiden op de leeftijd van 32. Maar dat is niet het raarste. Cass en Keith stierven in hetzelfde appartement, vier jaar na elkaar.

Het appartement was eigenlijk van Harry Nilsson. Nilsson was zelf songwriter, vooral bekend door zijn single ‘Everybody’s Talkin‘ en zijn versie van Badfinger’s ‘Without You‘. Zijn werk bracht hem vaak naar de VS, dus besloot hij zijn flat in Londen te verhuren aan muzikantenvrienden.

Mama Cass

Het was in een periode dat Nilsson naar Amerika was vertrokken, dat de tragische dood van Mama Cass plaatsvond. Op 29 juli 1974 werd Mama Cass (Cass Elliot) dood aangetroffen in het appartement dat ze huurde van Harry Nilsson. Cass kreeg een hartaanval en stierf in haar slaap. Door hardnekkige roddelpers denken velen dat ze in een sandwich is gestikt, maar dat is niet waar.

Keith Moon

Bijna vier jaar later, op 7 september 1978, stierf Keith Moon, drummer van The Who in exact hetzelfde appartement als Mama Cass. Doodsoorzaak? 32 clomethiazol-pillen (in Nederland wordt chloordiazepoxide gebruikt) die hij gebruikte om zijn ontwenningsverschijnselen te verminderen. Hij nam die pillen op doktersrecept, maar de dokter instrueerde Moon om niet meer dan drie pillen per dag in te nemen.

What about Hary Nilsson?

Nadat twee van Hary Nilssons vrienden in zijn appartement stierven, geloofde hij dat de flat vervloekt was (wie niet?). Hij verkocht het pand aan de bandgenoot van Keith Moon, Pete Townshend, en verhuisde naar LA om daar permanent te wonen.