Mix een vleugje R&B, jaren tachtig en veel clichés en wat je krijgt is te mooi om waar te zijn. Newsflash: het bestaat in de vorm van de Deense band Scarlet Pleasure en we kunnen niet wachten tot de wereld hen leert kennen!

I. Windy

Het is het jaar 2014 wanneer de wereld voor het eerst naar Scarlet Pleasure kan luisteren. Eerder bracht de band hun beginjaren door in New York City. Hun eerste uitgebrachte muziek was onder andere te zien op Perezhilton.com, maar het Deense trio ontdekte hoe moeilijk het is om door te breken in de VS. Ze besluiten terug te gaan naar hun thuisland, waar ‘Windy’ hun eerste single wordt en in de Deense hitlijsten belandt op 26.

II. Platinum single

Het gaat dus gelijk heel goed met Joachim, Emil en Alexander! Na de release van ‘Windy’ krijgen ze er veel fans in Denemarken bij en hun eerste concert is uitverkocht in slechts enkele dagen. Iets meer dan een jaar later markeren we de echte doorbraak voor Scarlet Pleasure. ‘Heat’ wordt een platina single! De bijbehorende video bevat verwijzingen naar Michael Jackson, maar ook naar boybands als Backstreet Boys en *NSYNC.

III. Limbo

Het is erg moeilijk om fysiek Scarlet Pleasure materiaal te bemachtigen. Er is geen merchandise en slechts een extreem beperkte hoeveelheid vinyl. Ze reageren op de huidige markt en waarom niet? Hun online fanbase groeit en groeit. Limbo is de naam van hun tweede EP en wordt uitgebracht in 2017.

IV. Groep van het jaar

2017 wordt een bijzonder jaar voor de drie Denen. De EP Limbo komt uit, net als hun EP Lagune, met de single ‘Unreliable’. Bij de Danish Music Awards ontvangen ze prijzen voor song van het jaar (voor Deja Vu) en voor Deense groep van het jaar. Ze worden een van de grootste live bands van het land en spelen shows voor 7.000 mensen.

V. De wereld overnemen is het volgende punt op de agenda

2018 begon net zo goed als 2017 eindigde. Scarlet Pleasure bracht enige tijd door in Amerika, waarschijnlijk om nieuwe nummers te schrijven zoals ‘Let Go’, ‘Superpower‘ en ‘Mind‘. Misschien komt het omdat al hun nummers alleen digitaal worden uitgebracht, maar hoe fijn is het om zo snel na het opnemen nieuwe muziek te horen! In januari speelden ze het grote Eurosonic Noorderslag festival, het festival waar de grootste nieuwe Europese acts aan de muziekbusiness en bezoekers worden gepresenteerd. Het gaat voor nu misschien nog niet super snel, maar Scarlet Pleasure wint langzaam fans in andere landen dan Denemarken en zodra de bal aan het rollen is, duurt het niet lang voordat ze ook in de rest van de wereld doorbreken.