Photo: Will Fisher

We moeten nog wachten tot 22 juni voor het nieuwe album van Panic! At The Disco’s genaamd Pray For The Weekend uitkomt, maar dat betekent niet dat we in de tussentijd niet kunnen genieten van Brendon Urie’s geweldige stem! Hier is een top 10 van live optredens (al moeten we zeggen dat een top 10 eigenlijk niet genoeg is om te laten zien hoe geweldig P!ATD is).

#10. Big Shot @ Billy Joel Tribute, 2013

Urie trad op tijdens de jaarlijkse “Kennedy Center Honors”, waar er een eerbetoon wordt gehouden aan artiesten die hun leven lang hebben bijgedragen aan de Amerikaanse cultuur. In 2013 was het tijd voor de “piano man”. Urie rent rond en gromt tijdens zijn optreden, maar in de tussentijd maakt hij het optreden fantastisch.

 

#9. The Green Gentleman @ Take 40 Live Lounge, 2011

We zijn het niet gewend dat dit nummer akoestisch wordt gespeeld, maar Panic! At The Disco weten er een ontzettend mooie en goede draai aan te geven!

 

#8. Dream On @ Miss Universe, 2013

Ook al is Brendon Urie perfect in staat om zelf nummers te schrijven, maar tijdens Miss Universe in 2013 gaat hij de uitdaging aan om de klassieker “Dream On” van Aerosmith te coveren. Terwijl hij het nummer ten gehore brengt, lopen alle kandidaten het podium op.

 

#7. Nine In The Afternoon @ X103.9 , 2011

Rond de tijd van dit optreden bestond de band helaas nog maar uit twee leden, maar het laat absoluut zien dat je zelfs maar met twee mensen een ontzettend goed en straks nummer neer kunt zetten en is dit dan ook een ontzettend mooie, akoestische versie van het origineel.

 

#6. Death Of A Bachelor @ Conan, 2016

Je wordt van je stoel afgeblazen door de dromerige stem in het begin van het nummer. We hielden al van het origineel, maar in de live versie van het nummer klinkt Urie’s stem nog mooier en is deze versie gewoon nóg beter.

 

#5. Do You Know What I’m Seeing? @ X103.9, 2011

Dit was de tijd dat Panic! At The Disco nog steeds compleet was. Op dit moment is Urie het enige originele bandlid, dus we werden nostalgisch terwijl we naar dit nummer luisterden. Fun fact: het is één van de favoriete nummers van Brendon Urie.

 

#4. Don’t Stop Believin @ Spin, 2009

Ook al is dit bijna 10 jaar geleden, het wil absoluut niet zeggen dat het daarom niet goed is. Brendon speelt een cover van de band Journey en hij blies ons toen al omver, ook al doet hij dit in z’n eentje met een gitaar in zijn handen. Misschien juist wel daarom?

 

#3. Victorious @ The Ellen Degeneres Show, 2016

Het optreden tijdens de Ellen Degeneres Show is een feestje van begin tot eind. Urie duikt het publiek terwijl hij danst, springt en rent. Zelfs dan weet hij nog vocaal zo stabiel te blijven, dat je je afvraagt hoe hij het voor elkaar krijgt.

 

#2. I Write Sins Not Tragedies @ X103.9, 2011

We kunnen het niet over Panic! At The Disco hebben zonder dit nummer te benoemen, want dit is namelijk hoe de band bekend wist te worden! Deze akoestische versie van het nummer is al fantastisch, maar de originele video van het nummer mag je ook absoluut niet missen, dus kijk die ook vooral even!

 

#1. Bohemian Rhapsody @ Death Of A Bachelor Tour, 2017

Wat kunnen we nou zeggen over dit optreden? Één van de beste nummers ooit gemaakt, gecovered door één van de meest gekwalificeerde mensen om dit te doen. Brendon Urie’s stemomvang is gewoonweg waanzinnig en hij kills deze cover van Queen. Freddie Mercury zou trots zijn.