De afgelopen 11 jaar heeft McAfee onderzoek gedaan naar beroemdheden. Niet het soort ‘onderzoek’ waar paparazzi zich mee bezig houden, maar echt onderzoek naar welke beroemdheid het gevaarlijkst is. Maar wat bedoelen we nu met gevaarlijk?

McAfee is een cyber security bedrijf dat zich specialiseert in virussen. Wanneer een van hun klanten een virus krijgt op zijn computer, proberen ze de herkomst ervan te traceren. Elk jaar maken ze op basis hiervan een lijst met de gevaarlijkste celebrities op onze aardbol. Wanneer we zeggen gevaarlijk, bedoelen we natuurlijk niet dat ze je gaan aanvallen, we bedoelen dat je een grote kans hebt om een virus te downloaden als je hen opzoekt op internet. Onder de artiesten in de top 10 van dit jaar staan onder meer namen als Calvin Harris, Celine Dion, Beyoncé en Zayn Malik maar de absolute nummer 1 van dit jaar is Avril Lavigne. Waarom de Canadese zangeres nu net op nummer 1 staat is niet duidelijk. McAfee stelt de lijst jaarlijks op om mensen te waarschuwen dat ze moeten opletten of een link betrouwbaar lijkt voor ze erop klikken. En voor de internetpiraten onder ons, als je ‘free Mp3 download’ toevoegt aan je zoekopdracht van een band op internet, heb je onmiddellijk 12% meer kans om een virus op te lopen.De top 10 celebrities die je laptop behoorlijk ziek kunnen maken:
1. Avril Lavigne 2. Bruno Mars 3. Carly Rae Jepsen 4. Zayn Malik 5. Celine Dion 6. Calvin Harris 7. Justin Bieber 8. Sean “Diddy” Combs 9. Katy Perry 10. Beyoncé