Voordat de Foo Fighters opdoken, was Dave Grohl de drummer van één van de bekendste bands uit de jaren 90: Nirvana. In een ontzettend openhartig interview met GQ praat Grohl over de tijd nadat Kurt Cobain zichzelf van het leven beroofde. Hij vertelt ook op welke manier dit impact had en nog steeds heeft op zijn eigen leven.

In 1990 sloot de 21-jarige Dave Grohl zich aan bij de rockband. De band had inmiddels al verschillende drummers gekend, maar Grohl werd een vaste waarde. De band heeft vandaag meer dan 75 miljoen platen verkocht. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal koek en ei was…

Grohl geeft toe in het interview dat hij het nog steeds moeilijk vind om over zijn vorige band te praten. Hij zegt dat hij jarenlang niet eens naar muziek kon luisteren, laat staan Nirvana. Zijn hart brak elke keer wanneer er ergens een radio aanging. Toen Cobain nog maar gestorven was, was dat natuurlijk het enige waar interviewers het over wilden hebben.

Ook al is het al bijna 25 jaar geleden, vandaag de dag vindt Grohl het nog steeds bijna onmogelijk om naar oude Nirvana nummers te luisteren. Hij geeft aan dat hij ze zelf nooit opzet, maar dat hij er natuurlijk niet overal aan kan ontsnappen. In de auto en in winkels wordt de muziek nog regelmatig gedraaid. Voor Grohl is het allemaal ontzettend persoonlijk. Hij kan zich nog steeds alle outfits herinneren die hij droeg tijdens het opnemen van de nummers. Verder denkt hij nog steeds regelmatig aan de teksten van hun oude nummers. Hij vertelt dat het hem nog steeds raakt omdat hij nooit doorhad dat Cobain zich zo slecht voelde heel die tijd.

Je kunt hieronder een ander en meer ontspannen interview van GQ met Dave Grohl bekijken.